Ak prevádzkujete pizzeriu alebo reštauráciu s pizzou v ponuke, možno budete chcieť investovať do pece na pizzu špeciálne určenej na výrobu pizze. Na trhu existuje celý rad možností, z ktorých každá má svoje výhody a nevýhody.

Druhy pecí na pizzu

Tehlová rúra

Tehlové pizzy sú tradičnou voľbou a pre pizzerie, ktoré sa snažia propagovať „autentickosť“ pizze, je to zvyčajne najlepšia voľba. Tehlové pizze majú kamenný krb a tehlovú klenbu. Tehlové pece môžu byť ohrievané plynom alebo uhlím, ale pre najvyššiu úroveň autentickosti sa teplo tradične vytvára spaľovaním dreva. Kopula vo vnútri vytvára prúdenie vzduchu pre prúdenie tepla a dokonca odráža teplo, zatiaľ čo kamenný krb vytvára teplo do pizzovej kôry. S tehlovými rúrami sú však dva hlavné problémy – je ťažké s nimi pracovať a udržiavať ich (vaši zamestnanci budú musieť byť na ich používanie vyškolení, pretože vyžadujú väčšiu pozornosť ako bežné moderné pece) a sú drahšie získať. Na druhej strane, veľa majiteľov pizzerií ​​zistilo, že reklama ich použitia v tehlovej peci priťahuje klientelu, čo môže kompenzovať zvýšené počiatočné náklady.

Pec na pizzu

Pece na pizzu sú technologicky moderné ekvivalenty tehlových pecí. Pece na pizzu, rovnako ako tehlové pece, majú kamenný krb, poličku alebo terasu, na ktorej je umiestnená pizza na vodivé pečenie. Teplo z kameňa v kombinácii s sálavým teplom v komore rúry pomáha vytvárať pizzu s autentickejšou chuťou ako iné rúry, pričom je lacnejšia a ľahšie sa používa na údržbu a údržbu ako ekvivalentná tehlová pec. Všeobecne platí, že pizza paluby pizze apelovať na pizzerie a reštaurácie, ktoré si nemôžu dovoliť cenu, priestor, alebo náklady na čas zamestnancov tehlových pecí, ale ktoré chcú autentickú chuť dobre upečenej tradičnej pizze. Aj keď to nie je určené, na pece na pizzu sa dajú piecť niektoré ďalšie predmety, napríklad sendviče. Ak sa chcete dozvedieť viac o kompatibilných potravinách, porozprávajte sa s dodávateľom.